Afspraak maken? Bel: 020 - 441 85 28

Stoppen met nagelbijten

In onze nagelstudio in Amstelveen (op de grens met Amsterdam Buitenveldert) krijgen we regelmatig mensen, jong en oud, die ons vragen hen te helpen te stoppen met nagelbijten. Nagelbijten is een vervelende gewoonte waar je natuurlijk graag vanaf wilt. Afgekloven nagels en kapotte nagelriemen zien er niet echt fraai uit. Daarnaast vergroot je het risico op vervelende infecties elke keer dat je je handen in je mond steekt. Desondanks blijkt stoppen voor sommigen toch heel moeilijk.

Waarom bijten mensen nagels?

Heel veel mensen doen het; jongens, meisjes, mannen en vrouwen. De meeste kinderen groeien er overheen als ze volwassen worden, maar voor velen is het toch moeilijk die onhebbelijke gewoonte te stoppen. In Nederland zijn er maar liefs 2 miljoen mensen die lijden aan onychofagie of die met andere woorden, op hun nagels bijten. De reden om nagels te bijten kan verschillende oorzaken hebben:

Wat zijn de gevolgen van nagelbijten?

Allereerst zijn afgekloven nagels niet erg prettig om naar te kijken. Handen met nauwelijks zichtbare nagels passen niet bij een representatief uiterlijk. Daarnaast zijn ontstekingen, beschadigde nagels en vingertoppen bekende gevolgen van het bijten. Sommigen mensen bijten tot bloedens toe.

De bacteriën onder de nagels kunnen mondproblemen veroorzaken en het doorslikken van nagels kan leiden tot maagproblemen. De meeste nagelbijters schamen zich voor hun gedrag en hun handen en dat komt het zelfvertrouwen niet ten goede. Alle reden dus om te stoppen met bijten!

Hoe kun je stoppen met nagelbijten?

Er zijn 1001 manieren om van het nagelbijten af te komen, het internet staat vol met tips:

Toch begint het stoppen met nagelbijten maar met 1 ding; je moet echt willen stoppen met bijten! Nagelbijten is net als roken een gewoonte. Als je mentaal eenmaal zo ver bent en 100% achter je beslissing staat te stoppen met bijten of je bent al gestopt, dan kunnen wij je helpen met de volgende stap; mooie, gezonde nagels en goed verzorgde handen. Door het aanbrengen van kunstnagels of acrylnagels geef je je eigen nagels de kans te gaan groeien en wordt het meteen een stuk aantrekkelijker ook geen velletjes meer te bijten of te trekken. Zijn je eigen nagels eenmaal goed gegroeid dan brengen wij ze in vorm met behulp van een manicure en kun je met je eigen nagels pronken.

Kortom wij geven je nagels die veel te mooi zijn om op te eten!

Je kunt ons altijd bellen voor een afspraak of advies: 020 441 85 28